Év szaloncukra: A gyulai cukrász három kategóriában is kiemelkedő teljesítményt nyújtott!


A karácsonyi időszakban az egyik legrangosabb gasztronómiai megmérettetés az Év Szaloncukra verseny, amelyre az ország minden részéről neveznek a cukrászmesterek. Az idei évben Balogh László cukrászmester édessége több kategóriában is eredményesen szerepelt.

Az Év szaloncukra versenyre kézműves, prémium termékekkel neveznek az ország legnevesebb szakemberei. A gyulai Kézműves Cukrászda cukrászmestere két kategóriában első, egy harmadikban pedig második helyezést ért el.

A 2023-as Év Szaloncukra versenyen a Baileys kávé lenyűgöző teljesítménnyel második helyezést ért el. A szakmai zsűri, amely magasan képzett szakemberekből állt, aranyérmet adományozott az édességnek - számolt be az izgalmas eredményekről Balogh László. Ezen kívül az Év Alkoholos Szaloncukra címet is sikerült elnyernie a Baileys kávénak, így a verseny során valóban kiemelkedett a mezőnyből.

A kézműves édességek világában a minőség kiemelkedő szerepet játszik. A díjnyertes finomságok titkos receptúrájáról és az azokhoz felhasznált prémium alapanyagokról a megálmodója osztotta meg gondolatait.

- Szaloncukrainkat a legfinomabb belga csokoládéval készítjük, amely egyedi ízvilágot kölcsönöz nekik. A Baileys hozzáadása pedig egy különleges karaktert ad az édességnek, amelyet nehéz elfelejteni. Emellett prémium olasz pörkölésű kávénk is kulcsszerepet játszik a receptjeinkben, hiszen ez az alapanyag is hozzájárul a különleges élményhez - osztotta meg a gyulai cukrászda mestere.

A szaloncukor igazi kedvenc hazánkban, amely nélkül elképzelhetetlen az ünnepi időszak. Ez a finomság nem csupán édesség, hanem a karácsonyi hangulat elengedhetetlen része is.

Related posts