Nyári ízek újraértelmezve – felfedezhetjük a Kozmo Hotel friss, szezonális étlapjának különlegességeit!


Frissesség, letisztult elegancia és merész, mégis harmonikus ízpárosítások jellemzik a Kozmo Hotel éttermének új nyári menüsorát. E különleges ínycsiklandó fogásokat egy exkluzív bemutató keretében fedezhettük fel, ahol a gasztronómia és a kreativitás találkozott, hogy egy felejthetetlen kulináris élményt nyújtson.

"Az új étlap szíve a változatosság és a frissesség: izgalmas, mégis kevésbé ismert zöldségek, mint például a bimi brokkoli – a brokkoli és spárga találkozásából született különleges zöldség – valamint házi készítésű fermentált savanyúságok színesítik a választékot. A fermentálás nem csupán egyedülálló ízélményt nyújt, hanem jól ismert jótékony hatásai miatt is egyre népszerűbb a modern gasztronómiában." – mondta Feith Attila executive séf. – "A desszertkínálatban az idei nyár egyik fénypontja a kókusz, és az egyik legérdekesebb újdonság a 'Kókusz & mangó Magnum', amely a klasszikus jégkrém formáját idézi, de valójában egy igazi gourmet élményt kínáló krémes desszert." – mesélte a koncepcióról és a szezon ihlette tányérok mögött rejlő gondolatokról.

Az étlap kiemelkedő fogásai között található a Sörös-tempurában sült garnéla fokhagymás aiolival, a pikáns Tom Yum leves garnélával valamint a Kacsamáj és konfitált kacsacomb terrine, melyet meggyel, vaníliával és mandulával finomhangoltak.

Kóstolóink során ételsorunk a nyár frissességét megidéző hummusszal kezdődött, amelyet egy ízletes harissával marinált olajbogyókeverék tett még gazdagabbá. Ezt követően az újragondolt Cézár saláta érkezett, amely a balzsamos kaviárral tálalt szarvasgombás majonézes marha carpaccioval zárta a sort, igazi kulináris élvezetet nyújtva.

A főételek között egy igazi gasztronómiai kalandra invitálnak minket a nemzetközi konyha inspirálta különlegességek. Sorra érkeznek a tányérok: a szaftos Grillezett New York hátszín, a Serpenyőben sült norvég lazac bimi brokkolival, és az Argentin garnélás pappardelle, amelyet friss mentával és zöldborsóval tálalnak. De nem feledkezhetünk meg a magyar konyha klasszikusairól sem, hiszen a Grillezett kacsamáj házi lecsóval, a tejes borjúból készült Bécsi szelet, valamint az újragondolt, Tejfölhabbal tálalt túrógombóc mind-mind ínycsiklandó élményt kínál.

A desszertválaszték igazi ínycsiklandó záróakkordot jelentett a gasztronómiai kalandban, mind ízvilágával, mind pedig vonzó tálalásával.

Képzeld el a Mandulás mille-feuille-t, amelyet édes karamell ölel körül, és friss málnasorbet-tel tálalva, igazi ínycsiklandó élmény. Az Étcsokoládés brownie gazdag, dekadens íze kékáfonya-textúrákkal gazdagítva, egy fenséges desszert, ami minden falatnál elvarázsol. A nyári napok hűsítő kedvencei pedig a házi fagylaltok és sorbet-k, melyek friss bogyós gyümölcsökkel és lágy, fehércsokoládés tejszínhabbal érkeznek, hogy egy igazi ízélménnyel kényeztessenek!

A séf és csapata kiemelt figyelmet szentelt a vegetáriánus és ételérzékeny vendégek igényeinek: a menüben változatos húsmentes és allergénmentes lehetőségek várják a látogatókat. Például, a népszerű Beyond Burger és a frissítő Krémes görögsaláta is helyet kapott a kínálatban, garantálva, hogy mindenki megtalálja a számára kedvező ínycsiklandó fogást.

Mint megtudtuk, a közelmúltban igazgatóváltás történt a szálloda életében és Madurka Balázs csatlakozott a Hotel Kozmo csapatához. A szakember ezelőtt több mint egy évtizedet töltött el a Hilton szállodaláncnál, a Hampton by Hilton és a Hilton Garden Inn csapatát erősítette, és most a vendéglátásban és üzleti turizmusban szerzett tudását a Kozmo Hotel szolgálatába állítja. A csapathoz néhány hónappal ezelőtt csatlakozott Simon Bea értékesítési vezető is.

"A szálloda egyik kiemelt fókuszterülete továbbra is a rendezvényszegmens, amelynek kiszolgálása a legmagasabb színvonalon történik - a vendégek ugyanabban a gondos figyelemben és prémium szolgáltatásban részesülnek, mint az egyéni utazók."

A szállodaigazgató feladatai közé tartozik a szálloda működésének irányítása és a vendégek elégedettségének biztosítása. Ő felelős a személyzet irányításáért, a költségvetés kezeléséért, valamint a szálloda szolgáltatásainak és létesítményeinek folyamatos fejlesztéséért. A szállodaigazgató a marketing stratégiák kidolgozásában is részt vesz, célja, hogy a szálloda vonzóbbá váljon a potenciális vendégek számára. Emellett fontos szerepet játszik a vendégek panaszainak kezelésében és a szálloda hírnevének fenntartásában, így a sikeres működés érdekében elengedhetetlen a kiváló kommunikációs készség és a problémamegoldó képesség.

"A megújulás jegyében pedig a szezon újdonsága a Kozmo Business Menü, amely gyors, mégis minőségi alternatívát kínál az üzleti tárgyalásra érkező, könnyű és az á la carte-nál gyorsabb ebédre vágyó vendégek számára, és amely a szezonális étlapról válogatott fogásokból került összeállításra", tette hozzá az értékesítési vezető.

A nyári étkezés varázslatos élménye a Bistro Étterem szomszédságában található Courtyard-ban, a szálloda szellős és nyitott belső udvarán is felfedezhető. Májustól októberig itt nem csupán egy ízletes kávé vagy frissítő koktél élvezete vár, hanem egy igazán felejthetetlen atmoszféra is, amely a pihenés és a kikapcsolódás tökéletes helyszínévé varázsolja a teret.

Related posts