Budapesten már két étterem várja a gasztronómák kedvelőit, melyeket a világ egyik legkiválóbb séfje üzemeltet. A Dorothea Hotel tetőteraszán különleges ínycsiklandó fogásokkal találkozhatunk, mint például a gulyáskrokett és a spicces galuska. – Világgazda


Budapestre érkezett Dani García új étterme, amely a Dorothea Hotel szívében található. A három Michelin-csillagos spanyol séf első projektje a kelet-közép-európai régióban izgalmas gasztronómiai élményeket ígér, ahogy az ízek és a kultúrák találkoznak egy különleges helyszínen.

Madrid, London és Doha után most Budapestre is megérkezett a három Michelin-csillagos séf, Dani Garcia legújabb étterme, a BiBo. Az új helyszín izgalmas gasztronómiai élményekkel várja a látogatókat, ahol a spanyol ízek találkoznak a helyi különlegességekkel.

Az étterem a Dorothea Hotel Budapest legfelső, hetedik emeletén található, ahol lélegzetelállító panoráma várja a vendégeket. Dani García a megnyitón hangsúlyozta, hogy a BiBo Budapest egyedülállósága abban rejlik, hogy világhírű ételek és a különböző országok konyhájának ízletes fogásai mellett a helyi gasztronómiai örökség iránti érdeklődése is megjelenik az étlapján. Ennek köszönhetően a magyar konyha ízei kiemelt szerepet kapnak, így a vendégek egy valódi kulináris utazásban vehetnek részt.

Egyaránt inspirációt nyújtottak az elismert séf számára.

Az eseményen azt is megtudtuk, hogy a spanyol séfnek a Dorothea Hotelben található két étterme az első érdekeltsége a kelet-közép-európai térségben.

Ilyen ételekkel készült a Michelin-csillagos séf

Dani García irányítása alatt igazán különleges ínycsiklandó fogások születtek, mint például a fűszeres chipotle paprikával és fürjtojással gazdagított kolbász briós, a füstölt lazacból készült BiBo lángos, valamint a gulyáskrokett, ami friss burratával és bazsalikommal tálalva kápráztat el. Emellett a Patrícius Tokaji Aszú krémmel ízesített spicces galuska is méltó a figyelemre, igazi kulináris élményeket kínálva.

Ezt kell tudni a séfről és a brandről

A BiBo márka 2014-ben született meg, és célja, hogy...

Mint ahogy a legtöbb sikeres vállalkozás, ez is rengeteg munkával és egy váratlan fordulattal indult: a marbellai születésű séf, Dani García éttermének, a Dani García Restaurante-nek a harmadik Michelin-csillag megszerzése 2019-ben. Ezt a mérföldkövet követően Dani elgondolkodott azon, hogyan fejleszthetné tovább vendéglátóegységét. Végül úgy határozott, hogy konyhaművészetét a világ minden tájára el szeretné juttatni, így megalapította a Grupo Dani García-t.

García, aki jelenleg új projektjén dolgozik, egy nemrégiben adott interjúban megosztotta, hogy a harmadik Michelin-csillag elnyerése számára a szakmai pályafutása csúcsát jelenti. Kiemelte, hogy ez az elismerés nem csupán a kemény munka gyümölcse, hanem a szenvedély és az elkötelezettség megtestesítője is, és úgy érzi, hogy ezzel új szintre lépett a gasztronómiai világban.

Ezzel a meglepő lépéssel világszerte ismertté vált.

Related posts