Kincskeresés új dimenzióban: A föld mélyéből, több millió év tapasztalataival gazdagodva bukkannak elő az ásványok.


Hogyan kerül érintetlenül a 206 méter mélyen lévő, több millió éves védett vízadó rétegből származó eredendően tiszta ásványvíz a palackba? A kérdés megválaszolását Molnár Janka Sára fizikus vállalta magára. A szakértő a Szentkirályi forrásától a palackozóüzemen át egészen a csomagolásig követte az ásványvízvíz útját, egy olyan világba kalauzolva minket, ahová nagyon ritkán juthatnak be a kamerák.

Kezdjük a legfontosabb alapoknál, amelyek a Szentkirályi ásványvíz esetében több mint 200 méter mélyen rejtőznek a föld alatt. Minden ásványvíz esszenciája egy védett vízadó rétegben található, amely természetes módon biztosítja a szennyeződésektől mentességet. Mielőtt a víz a felszínre érne, egy 15 különböző földtani rétegen halad keresztül, amelyek nem csupán a szűrésért felelősek, hanem hozzájárulnak az ásványvíz gazdag ásványianyag-tartalmához is. Az egymásra épülő rétegek tehát kulcsszerepet játszanak a víz tisztaságában és egyedi ízében.

A következő megállónk a Szentkirályi palackozóüzem, amely a világ egyik legmodernebb létesítménye. Itt az ásványvíz minőségét naponta többször, laboratóriumi vizsgálatok keretében folyamatosan felügyelik, biztosítva ezzel a kiváló ivóvíz standardokat.

Természetesen a palackozott ásványvíz vizsgálata nem merül ki csupán a folyadék minőségében; a palackok szilárdságának, ellenálló képességének és anyagának alapos elemzése is elengedhetetlen. Csak így garantálható, hogy a termék megfeleljen a legmagasabb sztenderdeknek, és folyamatosan kiváló minőségű ásványvizet kínáljon a fogyasztóknak.

Magyarország egyik legértékesebb kincse az európai viszonylatban is kiemelkedő, kristálytiszta és biztonságos ásványvízforrásokban rejlik.

Related posts