Ráakadtam egy érdekes pillanatra, amikor egy koreai influenszer megkérdezte a magyar hentesbolt teljes választékát. Az élmény igazán szórakoztató volt, hiszen látszott rajta, hogy elbűvölte a helyi ízek sokszínűsége és a húsok változatos felhasználási leh


Tzuyang, a mukbangvideók koreai ikonja, aki már több mint 11 millió követőt tudhat magáénak, újabb izgalmas állomásához érkezett magyar körutazása során. Legutóbbi videóiban a belváros legkedveltebb turistahelyeit kereste fel, most pedig a Pléh Csárda után ismét felfedezte a magyar gasztronómia ízletes, zsíros világát. Ezúttal egy tipikus hentesüzletet látogatott meg a Dohány utcában, ahol a helyi ízek és specialitások varázslatos univerzuma várta.

Nem volt rest, és elhatározta, hogy mindent kipróbál, amit csak a pultban fellelhetett. Az apró asztal szinte roskadozott a finomságok súlya alatt: hurka, kolbász, ízletes fasírt, ropogós szalonna, zamatos grillcsirke, valamint sült és rántott húsok sorakoztak. Az étkezést egy hatalmas darab sült császárral kezdte, melyet majonézbe mártott, hogy ellensúlyozza a sós ízeket. Bőrével együtt falatozta, miközben megjegyezte, hogy a textúrája hasonlít az Ázsiában népszerű, sertéshasból készült ínycsiklandó fogásokhoz.

A hentesbolt vásárlói éppen olyan döbbenten figyelték a történéseket, mint ahogyan a Pléh Csárda vendégei tették. Egy kerek szemű, idősebb úr először azt gondolta, hogy valami fogadási kihívásról van szó, amelyben a fiatal nőnek ennyit kellene magába tömnie. Ám amikor megtudta, hogy Tzuyang YouTube csatornáján több feliratkozó van, mint ahányan Magyarországon élnek, még inkább hitetlenkedve nézett körbe.

Jólesően falatozta a húsokat, bár néha vágyakozva gondolt a kimchire és a rizsre. Az utóbbit fehér kenyérrel pótolta, míg a tormás szószt a magyar wasabi ikertestvéreként emlegette. A véres hurka is elnyerte tetszését, így felfedeztük, hogy Koreában is készítenek hasonló ételt, amely üvegtésztát rejt magában.

Nehéz kifejezni azt a lenyűgöző jelenséget, amit láttunk, hiszen az a hatalmas mennyiségű zsíros hús, amit elfogyasztott, valóban páratlan. Olyan teljesítmény, amit még Fekete László és Németh Szilárd sem tudott felülmúlni. A közelképek pedig csak fokozzák a megdöbbenést; a 444 szerkesztőségében többen is kajakómába estünk a videó megtekintése után. A valóság azonban közbeszólt, és az influenszernek is betett a só-, zsír- és kalóriatartalom, így végül kénytelen volt a maradékot elcsomagoltatni egy elviteles dobozba. Hogy a hotelszobájában este újra megéhezett-e, az mindenképp egy olyan rejtély marad, ami sokakat foglalkoztat.

Kaptunk cserébe ízelítőt a videó végén a következő epizód tartalmából: Tzuyang a Nagyvásárcsarnok kínálatából fog szemezgetni, az már biztos, hogy terítékre kerül a halászlé, a töltött káposzta és a sült csirkecomb is.

Fedezd fel a megállás nélkül étkező, túlfogyasztó és önkizsákmányoló influenszer-kultúra világát! Részletesebb elemzésünket itt olvashatod, míg a kapcsolódó videót ezen a linken találod.

Related posts