Ferenc pápa ízvilága valóban különleges, hiszen az ő kedvenc ételei nemcsak a hagyományos olasz konyhát idézik, hanem az argentin gyökereit is tükrözik. Az ízletes pizzák és tészták mellett a pápa nagyra értékeli a helyi specialitásokat, mint például az e

Nyolcvannyolc éves korában távozott az élők sorából a szentatya. Ferenc pápa emlékére a Mindmegette oldal egy különleges összeállítást készített, amelyben bemutatja a pápa kedvenc ételeit.
Elhunyt Ferenc pápa, a katolikus egyház 266. pápája, aki Jorge Mario Bergoglio néven született Buenos Airesben. Ő volt az utódja XVI. Benedeknek, aki 2013 februárjában mondott le a pápai tisztségről. Ferenc pápa történelmet írt, hiszen ő volt az első jezsuita egyházfő, az első pápa, aki az amerikai kontinensről származik, valamint az első nem európai pápa III. Gergely óta. E jelentős eseményekről a mindmegette.hu oldalán is olvashatunk.
Sajnálatos módon elhunyt Ferenc pápa.
Hétfő reggel 9:45-kor a Szent Márta-házban Kevin Farrell bíboros szomorú hírt osztott meg: Ferenc pápa, a Szentatya elhunyt. "Mély fájdalommal értesítem Önöket, hogy Ferenc pápa, Róma püspöke, ma reggel 7:35-kor visszatért a mennyei Atyához. Élete során mindig az Úr és az egyház szolgálatának szentelte magát. Hűségesen, bátorsággal és egyetemes szeretettel tanított bennünket arra, hogy hogyan éljük meg az evangéliumi értékeket, különösképpen a legszegényebbek és a kirekesztettek javára. Mély hálával emlékezünk Jézus Krisztus igaz tanítványára, és Ferenc pápa lelkét az irgalmas, egy és háromságos Isten szeretetébe ajánljuk" - olvashatjuk a Vatican News tudósításában.
Ferenc pápa, mint katolikus államfő, a világ egyik legismertebb személyisége, mégis a szerénység és a visszafogottság mellett döntött. Ez a választás a mindennapi életében, így az étkezési szokásaiban is tükröződött, még ha a gasztronómia iránti szeretete sem volt titok.
A Szentatya reggelije egy különleges esemény, amely a nap kezdetét jelzi a pápai rezidenciában. A reggeli során a Szentatya finom ételeket fogyaszt, amelyek gyakran helyi és szezonális alapanyagokból készülnek. E pillanatokban nem csupán a táplálkozásra fókuszál, hanem a csendes elmélkedésre is, amely lehetőséget ad neki, hogy felkészüljön a nap kihívásaira. A reggeli egyfajta szertartás is, ahol a közeli munkatársak társaságában megoszthatja gondolatait, imáit és terveit, így erősítve a közösségi kötelékeket. A Szentatya reggelije tehát több mint étkezés; egy szellemi és lelki feltöltődés, amely a nap további részének alapját adja.
A mindmegette oldalán olvasható információk szerint a szentatya kedvence a frissen facsart narancslé volt, valamint egy különleges argentin étel, a membrillo, ami különösen népszerű azon a vidéken, ahol felnőtt. A membrillo leginkább a birsalmasajtra emlékeztet, hiszen főtt birsalmát pürésítenek, majd cukorral és citromlével főzik, mindaddig, amíg sűrű és sötét színű massza nem keletkezik. Ehhez általában kekszet vagy pirítóst fogyasztott, és az italai között sovány tej mellett néha egy csésze kávé is helyet kapott.