Fogyassz ezt a különleges gyümölcsöt a várandósság ideje alatt, hogy csökkentsd a babád ételallergiás megbetegedésének kockázatát!


Akár már egy darab elfogyasztásával is jelentősen csökkenhet az ételallergia kialakulásának az esélye a születendő gyereknél.

A kicsik körében tapasztalható ételallergiás esetek száma aggasztó mértékben növekszik: statisztikák szerint ötből két gyermek allergiás reakcióval kerül a sürgősségi osztályra. Ezért egyre több szülő keres hatékony megoldásokat az ételallergia kialakulásának kockázatának csökkentésére. Míg korábban a legtöbb megelőzési stratégia a hozzátáplálás kezdetére helyezte a hangsúlyt, az újabb kutatások azt mutatják, hogy az ételallergiák elleni védekezés már jóval a születés előtt, sőt, a terhesség alatt is elindulhat.

Egy nemrégiben végzett finn kutatás szerint a várandósság alatt fogyasztott avokádó jelentős mértékben csökkentheti a csecsemők ételallergiájának kialakulásának kockázatát. A Pediatric Research folyóiratban publikált tanulmány rámutatott, hogy azok az anyák, akik az első vagy a harmadik trimeszterben legalább egy avokádót ettek, 43,6 százalékkal kisebb valószínűséggel szembesültek azzal, hogy gyermekük 12 hónapos korára ételallergia alakuljon ki. Mindezt figyelembe véve, a kutatás az életkor, táplálkozás, szoptatás és életmódbeli tényezők hatását is mérlegelte.

Antioxidánsok: Az E-vitamin és a cink kulcsszerepet játszhatnak a magzat immunrendszerének kialakításában, hozzájárulva ezzel az allergiás reakciók kockázatának mérsékléséhez.

Az avokádó hihetetlenül gazdag rostokban, hiszen egy darabja több mint 9 gramm rostot kínál. Ez a tápanyag nemcsak a bélflóra optimális működését támogatja, hanem hozzájárul a rövid láncú zsírsavak képződéséhez is, amelyek szerepet játszanak az allergiás reakciók elleni védelemben.

Egyszeresen telítetlen zsírok: Ezek a jótékony zsírok képesek befolyásolni az immunválaszokat, és a korábbi tanulmányok alapján csökkenthetik az asztma kialakulásának valószínűségét fiataloknál és felnőtteknél egyaránt.

Bár ez az első tanulmány, amely kifejezetten az avokádófogyasztás és a csecsemők ételallergia kockázata közötti kapcsolatot vizsgálja, korábbi kutatások már kimutatták, hogy az anyai táplálkozás - például a D-vitaminban gazdag étrend vagy a mediterrán diéta - jelentős hatással lehet a gyermekek allergiás megbetegedéseinek a kialakulására.

Elengedhetetlen hangsúlyozni, hogy bár az avokádó fogyasztása számos jótékony hatással bírhat, mindig érdemes szakértői tanácsot kérni a várandósság ideje alatt tervezett étrendi változtatások előtt!

Related posts