Erdélyi Mónika ünnepi reformjának végkimenetele tragikus fordulatot vett | Történet
Nem meglepő, hogy az egykori tévés úgy határozott, hogy inkább a jól megszokott módszerekhez fordul.
Erdélyi Mónika még néhány évvel ezelőtt megpróbált változtatni a karácsonyi menün, de nem kellett volna. "Tonhalat készítettem, de nem sült el jól, mert felrobbant a sütőben, és minden szilánkosra tört. Úgyhogy visszatértem a libához - mesélte a Story ünnepi duplaszámában Erdélyi Mónika. - Aztán egyszer olyan is előfordult, hogy olyan jól a sikerült a köretnek szánt sonkás karfiol, hogy senki sem kóstolta meg a főfogást. Miután mindenki hazament, azon tűnődtem, mi a fenéért fáradtam ennyit."
Többször is beleestem abba a csapdába, hogy túl sok ételt próbáltam készíteni a vendégeim számára, ám végül egy radikális döntést hoztam. "Karácsony nem csupán a hosszú órákig tartó főzésről szól, hanem rólam is!" – gondoltam. Volt olyan év, amikor úgy éreztem magam, mint egy cseléd, akinek még arra sem volt ideje, hogy felfrissítse magát, nemhogy sminkeljen. Ekkor azonban átgondoltam a dolgaimat: december 24-én csak a libát és egy egyszerű desszertet készítek el. A többi időt pedig lábakat feltéve, karácsonyi filmek nézésével töltjük, hiszen sokkal értékesebb a családommal lenni, mint naphosszat a konyhában állni ezen a csodás napon.