Fedezd fel az Advent varázslatos világát a Bazilika szívében, ahol a karácsonyi sokadalom nemcsak a szemet, hanem az ízlelőbimbókat is elkápráztatja! Különleges császármorzsa is vár rád a kínálatban, amely egy igazi ínycsiklandó élményként köszönti a láto
Idén először a Zazie Bistro & Bar saját standdal kápráztatja el a Bazilikánál megrendezett adventi vásár látogatóit, ezzel egyedülálló gasztronómiai élményt kínálva. Az ünnepi hangulatban Bíró Dani séf és Nagy Gergő cukrászmester varázslatos császármorzsa variációkkal várja azokat, akik a hagyományos ízeket keresik, miközben felfedezhetik a modern konyha izgalmas kreativitását. Tarts velünk, és merülj el az ízek tengerében!
A császármorzsa, amely az osztrák konyha gyöngyszeme, a 19. században kezdte meg hódító útját, és azóta is az ünnepi asztalok elengedhetetlen részévé vált Magyarországon. E különleges desszert története a Monarchia időszakáig nyúlik vissza, amikor is az osztrák-magyar gasztronómia egyik kedvelt édességeként vált népszerűvé. Az évek során a császármorzsa nemcsak ízével, hanem gazdag történetével is belopta magát a magyar családok szívébe.
A legenda szerint az uralkodók asztaláról sem hiányozhatott, innen ered a "császár" elnevezés.
Magyarországon a téli hónapok során egyre népszerűbbé vált egy édesség, amely a hideg időjárásban igazi felüdülést nyújt. Gazdag ízvilágával és melegítő hatásával tökéletes társ a zord napokon.
A Zazie Bistro & Bar séfje, Bíró Dani, és az étterem cukrászmestere, Nagy Gergő, különleges ízkombinációkkal készültek, amelyek garantáltan elvarázsolják a vendégeket. A morzsalékosra sült, aranybarna tészta négy egyedi változata várja a látogatókat a téli adventi vásár idején, ahol a gasztronómia és a kreativitás találkozik.
Az almás-kakukkfüves császármorzsa egy friss és üde élményt kínál, ahol az alma savanykás édessége tökéletesen harmonizál a kakukkfű aromájával. A szilvával és illatos fahéjjal megbolondított változat igazi téli varázslatot idéz, mintha a hófödte táj mellett élveznénk a falatokat. A madártej krémessége pedig különleges gazdagságot ad a madártejes császármorzsának, amely két klasszikus desszert ízvilágát ötvözi egy csodás szimfóniába. Végül, a barackos császármorzsa nyári ízeivel csempészi vissza a napsütéses napok hangulatát a Bazilikánál rendezett karácsonyi vásárba, egy igazi ínycsiklandó élménnyé varázsolva a telet.
A vásár nem csupán a mennyei ízek birodalma, hanem a varázslatos adventi atmoszféra is biztosítja a felejthetetlen élményeket. A Zazie standjánál pedig az igazi magyar gasztronómia és az ünnepi kreativitás egyedülálló módon egyesül, lehetővé téve, hogy a látogatók egy különleges és emlékezetes élményben részesüljenek.
"Szerettük volna megmutatni, hogy a császármorzsa, ez a mindenki által szeretett desszert, milyen sokszínű és sokízű tud lenni. Az advent a hagyományokról és az összetartozásról szól, és reméljük, hogy ezek az ízek és a nálunk töltött pillanatok hozzájárulnak majd az ünnepi varázslathoz. Számomra ez az egyszerű, mégis varázslatos édesség nemcsak az ízekről, hanem a közösen töltött időről is szól. " - mondta Bíró Dani.